לביבות כרובית פריכות עם בצל ירוק ותבלינים טעימות מאוד בטיגון …אפשר גם לאפות אותן !!
מצרכים ל-20 לביבות
- 1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
- 2 גבעולי בצל ירוק חתוך לפרוסות
- 2 ביצים בגודל L
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 2 כפות פירורי לחם
- 1/2 כוס קמח תופח/קמח רגיל +1/4 כפית אבקת אפיה
- 1/4 ליטר שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מעבירים לסיר את הכרובים עם כפית מלח ומבשלים עד לריכוך חלקי כ-20 דקות מסננים את הכרובית ומצננים כ-5 דקות. מעבירים למעבד מזון וטוחנים לא דק מידי. מוסיפים את הביצים, קמח, פירורי לחם, מלח, פלפל ובצל ירוק
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.
- מחממים שמן בסיר רחב. לוקחים מעט מהתערובת ויוצרים לביבות מניחים בעדינות בסיר ומטגנים עד להשחמה
(לא נוגעים בלביבה עד שהיא מתייצבת שלא תתפרק) הופכים לצד השני ממשיכים לטגן ומוציאים לנייר סופג.
מטבל גבינת שמנת:
- 1/2 קופסה גבינת שמנת 5%
- 2 כפות מי סודה
- 1 מלפפון חתוך לקוביות
- 1 כף מיץ לימון
- 1/4 כפית מלח
- 1 שן שום כתוש
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מוסיפים לגבינה מי סודה מערבבים היטב. מתבלים במלח פלפל שום ולימון מוסיפים מלפפון מערבבים ומגישים.
Post Views: 2,190