פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

לביבות ירק לשבת בבוקר

לביבות ירק לשבת בבוקר

לביבות ירק היו מתחסלות תמיד לפני סוף הטיגון. חמותי ז"ל הכינה אותן בשישי בצהריים לחמי העיראקי מי שהגיע מוקדם הצליח לטעום ומי שלא הספיק היה חייב להגיע בשבת בבוקר אחרי התפילה בבית הכנסת נפתח שולחן לתפארת עם ביצים קשות, חצילים מטוגנים, עמבה וסלטים עם המון ירק כל זה לפני החמין המרוקאי🙂

לביבות ירק לשבת בבוקר

מצרכים ל-20 לביבות תלוי בגודל

  • בצל בינוני
  • 1 גזר קלוף
  • 1 זוקיני קלוף לסירוגין
  • 1 תפוח אדמה קלוף
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • 2 ביצים בגודל L
  • 3 כפות קמח רגיל
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  1. גוררים יחד את הבצל, הגזר, תפוח אדמה וזוקיני וסוחטים אותם היטב.
  2. מתבלים ומערבבים את כל הירקות, מוסיפים ביצים מערבבים ומשהים במסננת בצד לרבע שעה.
  3. מחממים שמן בגובהה 2 ס"מ, לוקחים כף מהבלילה משטחים מעט ומטגנים בשני הצדדים עד להשחמה.

**לעוד מתכוני לביבות

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן