לביבות ברוקולי ותפוחי אדמה מטריפות. כשהכנתי לראשונה פאי ברוקולי ליובלי הנכדה המהממת שלי אז הבנתי שהיא ממש אוהבת אותי. מאז אני מחפשת מתכונים עם ברוקולי כי הרי הברוקולי הוא מאכל בעל ערך תזונתי גבוה ותועלת בריאותית מגוונת לגוף.
מצרכים ל-30 לביבות
- 500 גרם ברוקולי טרי(מופרד לפרחים וגזעים)
- 3-4 תפוחי אדמה בינוניים
- 2 ביצים טרופות בגודל L
- 1/4 כוס קמח (כוס חד פעמית שתייה קרה)או קמח מצה דק
- 1 כפית מרק עוף
- קורט מלח ופלפל לבן(לפי הטעם)
- מעט אגוז מוסקט
- שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה ואת הברוקולי בנפרד עד כדי ריכוך.
- מועכים את תפוחי האדמה למחית אחידה
- סוחטים וקוצצים את הברוקולי (ניתן לגרד בפומפייה או לטחון במעבד מזון).
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
- מחממים שמן קנולה חצי גובהה, מרטיבים את הידיים יוצרים כדורים שטוחים. מטגנים עד להשחמה קלה.
***ניתן גם לאפות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 190 מעלות למשך כ-20 דקות (או עד הזהבה).
Post Views: 4,406