פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

כרוב ממולא פריקה טבעוני

כרוב ממולא פריקה טבעוני

כרוב ממולא

 

כרוב ממולא באורז ופריקה תבשיל ביתי מושלם והיום ללא בשר. לפריקה יש טעם מעושן פריקֶה הוא מאכל דגן העשוי מגרעיני חיטה ירוקה שטרם הבשילה. את המאכל מכינים באמצעות קלייה או עישון. הוספתי למלית תמרינדי (תמרהינדי)הוא מתוק אבל גם חמוץ בטירוף, ויש לו טעם מעולה. הוספתי גם צנוברים קלויים ונענע מיובשת. תיבלתי ובישלתי את המלית כרבע שעה הוספתי לאורז/פריקה. בסיום הכנסתי לתנור לריכוז טעמים לעוד רבע שעה.

כרוב ממולא פריקה טבעוני

מצרכים

  • 1 ראש כרוב גדול

למלית

  •  אורז עגול /פריקה מושרה במים כרבע שעה ומסונן(הכנתי מ3/4 כוס פריקה ו-3/4 כוס אורז עגול)
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 פלפל שחור טחון
  • 3 גבעולי סלרי עם העלים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • עגבנייה חתוכה לקוביות
  • 2 כפות תמרינדי(ניצת הדובדבן)
  • חופן צנובר קלוי על מחבת יבשה

לרוטב

  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה
  • 2 כפות נענע יבשה(אני מייבשת במיקרו)
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • 4 שיני שום כתושות
  • רבע כוס שמן זית
  • מיץ מלימון סחוט טרי
  • מים לכיסוי הממולאים

אופן הכנה

  1. הכנת עלי הכרוב: חותכים בסכין חדה מסביב לגזע שבבסיס הכרוב שולפים החוצה את כל החלק הנוקשה שבמרכז הכרוב ומעבירים למקפיא ל-24 שעות ומפשירים בחוץ כשעה לפני ההכנה.
  2. המלית: מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את שאר המצרכים סלרי ועגבנייה מתבלים ומבשלים כ-15 דקות. מעבירים את המלית לקערית לצינון.
  3. מחלקים את המלית לשניים לאורז חצי ואת החלק השני לפריקה(אפשר להכין רק עם אורז).
  4. מהעלים הגדולים מסירים את העורק המרכזי, ומחלקים אותם לרבעים. מניחים עלה כרוב על משטח עבודה בקצה הקרוב אלינו, לרוחב העלה, כפית שטוחה מהמלית ומגלגלים. מניחים בסיר עם הסגירה כלפי מטה ובצמוד לדפנות הסיר.
  5. מערבבים את הרוטב ושופכים מעל בעדינות. מניחים צלחת בקוטר הסיר ומכסים במכסה. מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 30 דקות, מסירים מהכיריים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בגריל ואופים עד להשחמה קלה.

 

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן