כוסיות בצק פילו במילוי גבינה ומשמשים
כוסיות בצק פילו עם גבינה זה הקינוח המושלם והאלגנטי שיש. כשאני רוצה לפנק את הילדים זאת הדרך המרשימה נוחה טעימה עם הכי פחות קלוריות בכמה דקות עבודה. את הבצקים המצוננים של שמרית אני שומרת במקרר באופן קבוע. בכל פעם כשנשארים גבינות במקרר או סלטים מבושלים אני ממלאה מכניסה לתנור ויש לנו ארוחה בכלום עבודה. רצוי להכין לאפות ולאכול במקום.
חשוב לשמן היטב את הבצק ולכסות עם מגבת לחה את הבצק שנותר בזמן העבודה.
כוסיות בצק פילו במילוי גבינה ומשמשים
מצרכים ל-12 כוסיות בצק
- בצק פילו מצונן של שמרית חתוך לקוביות של 10 ס"מ
- 50 גרם חמאה מומסת
- 50 גרם סוכר
למלית
- ½ קילו גבינת טוב טעם
- 2 ביצים בגודל L
- חצי כוס סוכר (100 גרם)
- 150 גרם משמש מיובש חתוך לקוביות
- קליפה מגורדת מתפוז אחד
- קליפה מגורדת מלימון אחד
- 2 כפיות תמצית וניל
סירופ
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
- להכנת המילוי: מערבים היטב בקערה את חומרי המלית.
- פורסים עלה פילו אחד על משטח העבודה. משמנים אותו היטב מפזרים מעט סוכר. מניחים מעל עוד עלה משמנים גם אותו מפזרים מעט סוכר. מחלקים את העלים ל-9 ריבועים שווים.
- מניחים שני ריבועי בצק באלכסון בתבנית שקעים או בכוסות אלומיניום חד פעמיות. מהדקים את העלים לתבנית.
- ממלאים שתי כפות מהמלית בכל פעם, סוגרים עם ריבועי בצק ומהדקים היטב.
- משמנים היטב, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות.
- בינתיים מבשלים סירופ סוכר עד להמסת הסוכר, מוסיפים לימון מבשלים עוד שתי דקות מצננים מעט.
- מוציאים את המאפים מהתנור יוצקים מעט סירופ סוכר מעט פיסטוקים ומגישים.
Post Views: 4,074