כבד קצוץ על שערות קדאיף
כבד קצוץ או טחון תמיד יהיה על שולחן החג למרות שבבית לא אכלנו בערב החג. מאז הפעם האחרונה שהתארחנו אצל המחותנים שלנו הפך להיות קבוע גם אצלינו. בדרך כלל טחנתי את הכבד למרקם רך הפעם העדפתי לקצוץ בסכין ככה המרקם לא אחיד ויותר בשרי. את הכבד הגשתי על דיסקית משערות פילו מצונן של שמרית ערבבתי עם נטורינה מומסת והוספתי מעט אבקת סוכר בשביל הצבע. ליד הכנתי ריבת בצל כולם התענגו.
מצרכים
- 500 גרם כבדי עוף מנוקים מגידים ושומן
- 6 כפות שומן אווז (הורדתי את השומן מחזה אווז וחתכתי לקוביות) אפשר עם נטורינה
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 ביצים קשות מגוררות
אופן ההכנה
- ממיסים חצי מכמות השומן אווז במחבת כבדה וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל הקצוץ. ממליחים ומפלפלים מעט, ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבצל מקבל צבע זהוב עמוק. מוציאים מהמחבת.
- מוסיפים למחבת את יתרת שומן האווז. ממליחים ומפלפלים את הכבדים המנוקים ומכניסים אותם למחבת. מטגנים את הכבדים עד שהם שחומים מכל הצדדים, מטוגנים היטב, אך מעט ורדרדים מבפנים.
- קוצצים את הכבדים בסכין חדה וגדולה (לא לרסק במעבד מזון, זה יוצא דייסה). מערבבים פנימה את רוב הבצל המטוגן. לתערובת מוסיפים את השומן שבו טוגנו הבצל והכבדים. בודקים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר עד להגשה.
- מגישים עם לחם טרי או דיסק שערות קדאיף(כמו בתמונה), ביצים קשות מגוררות וריבת הבצל מעל.
בסיס שיערות קדאיף
מצרכים ל-10 יחידות בקוטר 5 ס"מ
- 300 גרם שיערות קדאיף מצונן של שמרית
- 50 גרם נטורינה מומסת
- 2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
- קוצצים דק את שערות הקדאיף מוסיפים נטורינה מומסת ואבקת סוכר. מערבבים היטב עד שהכל ספוג ולח.
- מניחים בתבנית תנור נייר אפייה וחותכן עגול בקוטר 5 ס"מ מעל. ממלאים את החותכן כסנטימטר גובה ומהדקים. שולפים בזהירות את הרינג וחוזרים על הפעולה עם השאר.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15-20 דקות עד להזהבה.
Post Views: 2,257