פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

טרייפל תפוח בדבש פרווה

טרייפל תפוח בדבש פרווה

טרייפל תפוח בדבש פרווה
כבכל שנה את חג הסוכות אנחנו חוגגים  אצל גיסי אח של בעלי שיחיה. גם הפעם אני אחראית לקינוחים ועוד כמה וכמה תבשילים. הקינוח חייב להיות פרווה!!!כמו שאתם יודעים אני ממש לא אוהבת את הטעם המתוק והמרקם של שמנת צמחית. בתחילה רציתי להכין קינוחים אישיים לבסוף הגדלתי את הקינוח האישי לאחד גדול .יצא מקסים טעים  וקל להכנה.


טרייפל תפוח בדבש פרווה

טרייפל תפוח בדבש פרווה

מצרכים(כלי בנפח 2 ליטרים )

לקרם

  • 2 מיכלים (500 מ"ל שמנת צמחית או שמנת מתוקה 38% חלבית)
  • 1 קופסת (80 גרם)אינסטנט וניל צרפתי

לתפוחים בסירופ

  • 2 תפוחים פרוסים דק(רצוי במנדולינה)
  • כוס מים
  • כוס סוכר(200 גרם)
  • מקל וניל או תמצית וניל
  • 1/4 לימון סחוט טרי

לבישול תפוחים בקינמון

  • 2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ(פינק ליידי)
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כף מחמאה
  • 3 כפות מים
  • 2 כפות סוכר חום כהה

להרכבת העוגה

  • עוגת דבש קנויה חתוכה לקוביות 2 ס"מ
  • חופן גרגרי רימון
דגשים
1.ניתן להכין את הקינוח יום מראש
2.אפשר להחליף את השמנת צמחית בשמנת מתוקה, וחמאה במחמאה.
 


אופן ההכנה

  1. התפוחים בסירופ: מחממים בסיר את המים, סוכר, וניל ומיץ לימון עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ שקוף. מצננים לגמרי. מוסיפים את פרוסות התפוחים ומניחים בצד.
  2. התפוחים בקינמון: במחבת ממסים מחמאה, מוסיפים סוכר חום, מים וקינמון מערבבים כ-5 דקות. מוסיפים את התפוחים החתוכים ומבשלים תוך ערבוב כ-10 דקות עד לריכוך חלקי.
  3. מקציפים שמנת ואינסטנט לקצפת יציבה מעבירים לשקית זילוף.
  4.  הרכבת הקינוח: מסדרים את קוביות העוגה בתחתית כלי ההגשה בדפנות ובאמצע .מניחים מעל תפוחים בקינמון, מצמידים לדפנות ואז מפזרים באמצע ושמים מעט מהרוטב. מזלפים מהקצפת סביב הדפנות וממלאים באמצע. מכסים בשכבה שנייה חוזרים על כל הפעולות כמו בשכבה הראשונה. מסיימים עם קצפת.
  5. לסיום: מסננים ומסדרים 3 פרוסות תפוחים חופפת לאורך ליצירת שושנים, מגלגלים חוצים ומניחים מעל לקצפת. מפזרים רימון ומעבירים למקרר להתייצבות.
 
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן