טופו פריך עם ירקות מוקפצים. טוֹפוּ הוא מאכל סויה שמקורו בסין. הטופו עשוי מחלב סויה שעבר תהליך של גיבון (בדומה לאופן בו גבינה מיוצרת מחלב) (וויקיפדיה).
הרעיון הוא להכין מרינדה שאתם אוהבים, להשרות בה קוביות או פרוסות של טופו לשעתיים או ללילה, ואז להקפיץ/ לאפות כמה דקות.
מצרכים ל-2 מנות
- 300 גרם (חבילה) של טופו
- 2 כפות שמן קנולה לטיגון
לרוטב:
- 3 שיני שום
- פיסת ג'ינג'ר מקולפת באורך של כסנטימטר
- כף דבש
- ¼ כוס סויה (השתמשתי בסויה דלת נתרן)
- 2 כפות מים
- 2 כפות חומץ אורז/רגיל
למוקפץ:
- 1 כף שמן קנולה
- 2 שיני שום חתוך גס
- 1/4 כרוב בינוני
- גזר גדול או שניים קטנים
- 2 כפות שמן שומשום
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
להגשה:
- 1 כוס אורז לבן עגול מבושל:2 כוסות מים+ כפית מלח+ כף שמן
- בצל ירוק חתוך באלכסון(החלק הירוק)
אופן ההכנה
- חותכים את הטופו לקוביות בגודל 2 ס"מ לערך.
- מכינים את הרוטב: טוחנים את כל חומרי הרוטב.
- מניחים את קוביות הטופו בתוך קערית ומכסים עם הרוטב,מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
- מסננים את הטופו (לא זורקים את הרוטב)ומייבשים עם נייר ניגוב.
- מחממים גדולה עם 2 כפות שמן קנולה. מוסיפים את הטופו, ומטגנים בשכבה אחידה עד שהוא משחים מכל צדדיו. מוסיפים 3 כפות מהרוטב מערבבים מעט ומבשלים עוד כ-5 דקות. מוציאים לצלחת עד להכנת הירקות.
- מכינים את הירקות למוקפץ: פורסים את השום, חותכים את הכרוב לפרוסות דקות ואת הגזר קולפים בעזרת קולפן ירקות.
- מחממים שוב את אותה המחבת עם כף שמן נוספת. מטגנים את השום כ-30 שניות ומוסיפים את הגזר. 8.מקפיצים או מערבבים את הגזר והשום כדקה ומוסיפים את הכרוב הקצוץ והרוטב שנשאר, שמן שומשום 9.ופלפל שחור. מקפיצים ביחד עד שהכרוב מתרכך, אבל לא מדי
-
מבשלים את האורז :מרתיחים מים,שמן ומלח. מוסיפים אורז שטוף ומסונן ומבשלים כ-15 דקות על להבה נמוכה.מגישים מיד עם אורז לבן, הטופו הפריך ובצל ירוק לקישוט.
Post Views: 2,141