חיתוכיות ריבת פירות יער ומרנג
חיתוכיות ריבת פירות יער ומרנג קוקוס. מרקם משגע עוגה נוסטלגית וברוב המקרים משתבחת עם הזמן במקרר. במקרה הזה המקרר עושה נפלאות. בדרך כלל אני מכינה עם ריבת תותים פושטית יוצא הכי טעים. הפעם החלטתי להשתמש עם ריבת פירות יער ביתית שהבן המוכשר שלי @אלמוג ימין הכין. לא רוצה להלאות אתכם עם הכנת הריבה. תשתמשו עם ריבה מוכנה כזאת שאתם אוהבים הכל הולך. למרנג הוספתי קוקוס לבן ומעט קוקוס קלוי ממותק. גם מעל למרנג לפני האפייה פיזרתי קוקוס קלוי ממותק.
מצרכים לתבנית 35×25
לתחתית:
- 2 כוסות קמח רגיל(280 גרם)
- שקיק אבקת אפייה
- כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס סוכר(100 גרם)
- נטורינה רכה לא מומסת (200 גרם)
- 4 חלמונים בגודל L
- 4 כפות ריבת פירות יער/תותים
למרנג קוקוס:
- 4 חלבונים
- קורט מלח
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- כוס וחצי קוקוס לבן(150 גרם)
- חצי כוס קוקוס קלוי ממותק(50 גרם)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח, אבקת אפייה, תמצית וניל, חלמונים, סוכר ונטורינה לתערובת אחידה עד לקבלת כדור בצק.
- משטחים את הבצק בתחתית התבנית ומיישרים.
- אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור משאירים אותו פועל. מורחים את הריבה מעל לבצק האפוי, מניחים בצד עד להכנת המרנג.
- מקציפים חלבונים, קורט מלח וסוכר עד לקבלת קצף נוקשה ותפוח מעט. מוסיפים קוקוס לבן וקלוי מקציפים כמה שניות.
- מורחים בזהירות את המרנג מעל לריבה ומיישרים. מפזרים מעט קוקוס קלוי ומחזירים לתנור.
- אופים כ- 25 דקות עד להזהבה. מצננים ופורסים לריבועים.
Post Views: 2,547