חיתוכיות פרג ומרציפן
חיתוכיות פרג עם מרציפן שילוב הורס. במסגרת הכן ביתך לפסח אני מוציאה את כל המצרכים מהמזווה ומתחילה להכין מאפים שונים. הפעם נשארה לי מלית מכדורי מרציפן ושוקולד הוספתי מעל מלית פרג שאני מכינה מראש למילוי בצקי שמרים ומקפיאה. אפיתי ציננתי המסתי שוקולד מריר עם שתי כפות שמן ויצקתי על המאפה. יצאו קוביות טעימות שאי אפשר להפסיק לאכול.
מצרכים לתבנית 22×10
למלית מרציפן ואגוזים:
- 100 גר` אגוזי לוז קלויים וטחונים גס
- 100 גר` שקדים טחונים גס
- 50 גר` קוקוס
- 1 כפית תמצית שקדים
- 200 גר` מרציפן מוכן מגורר גס
- 2 ביצים גודל L
- 3 כפות מים
- 1/4 כוס קורנפלור
אופן הכנת המלית
- במיקסר עם וו גיטרה לערבב את כל החומרים היבשים, להוסיף ביצים, מים, לערבב עד לאיחוד החומרים.
מצרכים למלית פרג
- 200 גרם פרג טחון טרי
- 3/4 כוס חלב (180 מ"ל) או מים לפרווה
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 3 כפות דבש (60 גרם)
- 100 גרם נטורינה
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס(100 גרם)
- קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
- 2 כפיות תמצית וניל
מכינים מלית פרג:
- מרתיחים מים, סוכר, דבש ונטורינה. מוסיפים פרג טחון, תמצית וניל, קליפת לימון ותפוז ומערבבים היטב מבשלים כ-10 דקות.
- מסירים מהאש מוסיפים אגוזי מלך.
- שומרים במקרר/מקפיא עד השימוש.
לציפוי
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות שמן קנולה
להרכבת המנה
- מניחים נייר אפיה בתבנית ומשמנים מעט.
- יוצקים את מלית המרציפן ומיישרים עם כף טבולה במים.
- סדרים מעל את מלית הפרג ומיישרים.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות מצננים.
- ממסים שוקולד מריר ושמן מערבבים היטב ויוצקים על המאפה. מעבירים למקרר להתייצבות.
Post Views: 2,634