חיתוכיות מרנג קפה מושלמות
חיתוכיות מרנג קפה משגעות. שכבות בצק פריק מרודד דק ובין השכבות נמרח מרנג נס קפה וקקאו עם קמח שקדים תענוג. את החלק העליון מרחתי במרנג קפה שנותר ואפיתי בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות. חיתוכיות קלות להכנה ואסתטיות מי שטעם השתגע.
חיתוכיות מרנג קפה לתבנית בגודל 25×25
בצק פריך
- כוס אבקת סוכר(120 גרם)
- 200 גרם נטורינה/מחמאה/חמאה רכה
- 2 כוסות קמח רגיל(280 גרם)
- כפית תמצית וניל איכותית
- ביצה בגודל L
אופן ההכנה
- מערבבים את המחמאה עם אבקת סוכר, תמצית וניל וביצה עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את הקמח לשים את הבצק לא יותר מדי ומעבירים לקירור כחצי שעה.
למלית מרנג קפה
- 4 חלבונים (לבן)בגודל L
- כוס סוכר(200 גרם)
- 2 כפות נס קפה
- כף גדושה קקאו איכותי
- 50 גרם שקדים טחונים
- כפית תמצית וניל
אופן הכנת המרנג
- מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. מוסיפים נס קפה, קקאו ותמצית וניל ומערבלים עוד דקה.
- עוצרים את המיקסר ומוסיפים שקדים טחונים ומערבבים עם מרית בתנועות קיפול עד להטמעת כל האבקת שקדים במרנג.
אופן ההכנה
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים לשלושה חלקים שווים. מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לריבוע בגודל התבנית.
- מקפלים את הבצק לחצי ומעבירים לתבנית. מורחים מרנג קפה ומיישרים. מרדדים חלק נוסף. מניחים מעל, כך ממשיכים עם החלק האחרון.
- בשכבה העליונה מורחים את המרנג שנותר ומיישרים.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות.
- מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
Post Views: 974