חטיף תמרים ופיצוחים חגיגי
רולדות תמרים חגיגיות נהוג להכין במסיבת החינה עם כל העוגיות הצבעוניות. רצוי לקלות את הפיצוחים בתנור או מחבת חמה. אני מכינה בכל שבועיים ,מקפיאה ונותנת לילדים כשהם מגיעים לביקור. חטיף תמרים ופיצוחים שחותכים לעיגולים קטנים ומענגים שקשה להפסיק לאכול.
חטיף תמרים ואגוזים חגיגי
מצרכים ל-6 רולדות
- 500 גר' תמרים בואקום
- 50 גר' שקדים קלויים(לא מלוח)
- 100 גר' פיסטוק קלוי
- 50 גר' אגוזי לוז
- 100 פקאן קלוי
- 100 אגוזי מלך קלוי
- 100 גר' שומשום קלוי מלא או רגיל
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים את הפיצוחים לתבנית ואופים כ-15 דקות, מערבבים ומשגיחים (זה קורה מהר).
- מחממים מחבת טפלון ,קולים כ-5 דקות תוך ערבוב את השומשום עד להזהבה קלה.
- מעבירים את התמרים לקערה רחבה, מוציאים את כל העוקצים והקליפות שנשארו לאחר הטחינה.
- משמנים את כפות הידיים ולשים היטב את התמרים.
- מוסיפים את הפיצוחים שלמים(לא לטחון),מערבבים היטב עד שכולם נטמעים בתמרים .
מחלקים ל-6 ויוצרים גלילים בינוניים. - מפזרים את השומשום על נייר פרגמנט, מגלגלים את הרולדה סביב.
- עוטפים בניילון נצמד(כמו סוכריה), וגם נייר כסף באותה צורה.
- מקפיאים עד לשימוש (מוציאים חצי שעה לפני השימוש).
- נשמר כחצי שנה במקפיא.
Post Views: 3,360