הסיפור התחיל לפני חודש כמעט רציתי להכין גלידה ביתית ואישית עם ביסקוויט "קסטה" כמו פעם …זוכרים???עם מצרכים זמינים שמנת מתוקה, אינסטנט וחלב מרוכז. ביסקוויט קסטה לא הצלחתי להשיג בשום מקום חיפשתי בכל סופר ומכולת אפשרית….אין!!! מבועסת וכועסת שואלת את כולם לא מוותרת שולחת מייל לסופר מה קורה? היכן הביסקוויט נעלם??תשובות לא ממש קיבלתי. במקרה נתקלתי במתכון של zivi azal עם קסטה שלחתי לה הודעה ואחרי יום קיבלתי משלוח של העוגיות הנהדרות האלה עם שליח עד פתח ביתי. מקסימה!!!
מצרכים
קסטה ראשונה : חצי וניל – חצי שוקולד נוטלה
קסטה שנייה : חצי וניל חמאת בוטנים – חצי שוקולד ושברי אוראו
מלית מס' 1
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- 1/2 פחית חלב מרוכז (כ-200 גרם)
- 1 אינסטנט וניל(80 גרם)
- חופן שוקולד צ'יפס בטעם חמאת בוטנים
מלית מס' 2
- 1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- 1 אינסטנט שוקולד(80 גרם)
- 1 כוס עוגיות אוראו טחונות לפירורים (12 עוגיות)
- 1 כף ממרח שוקולד נוטלה2 חב' ביסקוויטים לקסטה (500 גרם)
אופן ההכנה
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה אחת +אינסטנט וניל לקצפת. מוסיפים חצי קופסה (200 גר' )חלב מרוכז ומקציפים לאיחוד.
- מחלקים את הכמות לשתי צלחות חד פעמיות עמוקות ומוסיפים לכל אחת לפי טעמכם (שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים מומס ,כף נוטלה, שברי עוגיות אוראו וכו')ומערבבים את המלית עד לאיחוד.
- מרפדים תבנית חד פעמית בניילון נצמד עם התוספת שבחרתם, מיישרים לגובהה 1 ס"מ לפחות. מכניסים למקפיא לשלוש שעות לפחות.
- מוציאים את המלית בטעם וניל מסדרים ביסקוויטים על תבנית חד פעמית ושמים כף גדושה על חצי ביסקוויט (אם מחכים לילה שלם הגלידה מתייצבת וניתן לחתוך ו"להרכיב" את הגלידות חצי חצי בקלות), מוציאים את המלית בטעם שוקולד ושמים כף גדושה על החצי הנותר. מניחים מעל ביסקוויט ומוחצים אותו כלפי מטה עד ליישור ואיחוד המליות.
- שומרים במקפיא
Post Views: 2,006