בצק פילו במילוי בשר וחצילים
בצק פילו הוא פתרון נפלא לארוחות מהירות ומזינות והרבה פחות קלוריות. עם הבצק פילו של שמרית אין צורך לתכנן מראש, שולפים מהמקרר בצק וממלאים. הפעם הכנתי מלית בשר מתובל ופיקנטי עם רצועות חצילים אפויים בתנור עם מעט שמן זית ומלח. אני משמנת את דפי הפילו מסדרת את החצילים בשורה ומעל את הבשר המתובל. מגלגלת לרולדה מורחת מעט שמן ושקדים מולבנים ולתנור לחצי שעה. בינתיים מכינה סלט ירקות וטחינה. סגרתי ארוחת צהריים בכמה דקות.
בצק פילו במילוי בשר וחצילים
מצרכים לתבנית בקוטר 22 ס"מ
- 6 עלי פילו של שמרית
- 2 כפות שמן זית (לבישול הבשר)
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוץ
- 1 חציל קלוי קלוף ופרוס לאורכו ואפוי בתנור (2 כפות שמן זית+ מלח)
- 1כפית פפריקה מתוקה
- כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- כפית פפריקה מתוקה
- חופן צנוברים
- 1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
- חופן כוסברה
- 1/4כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית מלח דק
- חופן שקדים מולבנים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ב-190 מעלות. קולפים ופורסים חציל לאורכו. משמנים וממליחים את החציל מניחים בתבנית עם נייר אפייה. אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה.
- מחממים סיר רחב עם שמן זית, מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט. מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים מדי פעם, מטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים צנוברים מתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה, כמון, שום, מלח ,פלפל ,צי'לי אדום וכוסברה מערבבים היטב. מבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים. מעבירים למסננת את המלית להגיר נוזלים, מצננים היטב לפני המילוי של הבצק.
- מוציאים את החציל האפוי מהתנור. פורשים דף פילו שלם על משטח עבודה. מברישים במעט שמן זית. מניחים עליו דף פילו נוסף, מהדקים ומברישים גם אותו בשמן. מניחים את החצילים הפרוסים לרוחבו של הדף ומעל את הבשר הטחון כ-2 כפות בצד הקרוב אלינו. מקפלים את השוליים בצדדים ומגלגלים לצורה של רולדה.
- מסדרים באופן חופשי בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ מרופדת בנייר אפיה, מורחים את החלק העליון במעט שמן זית ומפזרים שקדים מולבנים/שומשום לקישוט.
- אופים 35-40 דקות עד להזהבה יפה.
Post Views: 3,328
2 תגובות
מאפה משגע יפצ'וק ❤❤
תודה יקירתי,יצא מושלם♥