פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

אללה מימונה מברכא מסעודה

אללה מימונה מברכא מסעודה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מימונה-מקור השם הוא במילה המרוקאית "מימון"- מזל

את המגש המפואר הזה הכנתי לראשונה בחינה של בני האמצעי אלדר.

זה כמובן החג הכי שמח שיש ליהודי מרוקו ועדיין אני לא מצליחה לחגוג כהלכתו. לאחר מות אימי לפני כ-12 שנים ועד היום זה קשה!!!בשנים האחרונות לא מוותרים לי. אני מכינה מופלטה "ובורחת "לבת דודתו של אישי שיחיה ושם מתנהל כל הטקס לפי כל הכללים!!! טובלים הדס בחלב (עושים טיפול פנים מרענן) ומברכים:

"אורך ימים, ושנות חיים ושלום, יוסיפו לך כי בי ירבו ימיך ויוסיפו לך שנות חיים ומצא-חן ושכל-טוב בעיני אלוהים ואדם"

ברכה שמברכים במימונה… תזכו לשנים רבות נעימות וטובות, אמן!

 הצעות להכנת מתוקים לחג הצבעוני והיפה הזה:

מופלטה

מצרכים
1 ק"ג קמח רגיל
4 כוסות מים(חד פעמית שתייה קרה)
2 כפות סוכר
1-1/2 כפות מלח
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה בגודל L

1/2 כוס שמן קנולה(לשימון המגש)

אופן ההכנה
1. בקערה מערבבים קמח, סוכר, מלח ושמרים.
2. מוסיפים ביצה ומים, ולשים עד לקבלת מירקם אחיד ורך.
3. מורחים מעט שמן על הבצק ומתפיחים כ-30 דקות.
4. משמנים מגש רחב וקורצים כדורים בגודל פינג פונג.
5. מניחים במגש לתפיחה של 20 דקות נוספות.
6. מחממים מחבת מתחילים לפתוח את הבצק בתנועות סיבוביות,עד שמתקבל עלה דק.
7. מניחים במחבת ופותחים עוד כדור בצק ,הופכים את הראשון מניחים מעל את השני עד שיש לפחות 7 מופלטות ומתחילים שוב.

מורחים חמאה,דבש ומתענגים.

מצרכים

  • 1/2 קילו סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1/4 לימון
  • 3 טיפות תמצית תפוז/מיי זאהר
  • 2 חלבונים
  • 1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה
1. מניחים בסיר את הסוכר מוסיפים מים מערבבים כל הזמן. מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים את הלימון      ותמצית תפוז מערבבים לעוד 5 דקות מצננים היטב.
2. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים 1/4 כוס סוכר בהדרגה. מוסיפים את הסירופ סוכר בזרם דק תוך כדי הקצפה
מקציפים כ-20 דקות לערך עד לקבלת קצף חזק.
3. מקשטים עם פרחים מבצק סוכר/אגוזי מלך/סוכריות דראג'ה

אגוזי מלך במילוי מרציפן

  • חצאי אגוזי מלך שלמים
  • 100 גר' מרציפן
  • צבעי מאכל אבקה עפ"י בחירתכם

אופן הכנה

  1. מערבבים מרציפן עם צבעי מאכל עפ"י בחירה יוצרים 3 עיגולים בכל מיני צבעים, 2 בצבע בהיר ואחד כהה.
  2. יוצרים פרחים עם חותכן ומניחים סוכריה מעל ,מסדרים בעטרות מנייר ומגישים.
מצרכים
  • 300 גר' מרציפן מוכן (בחנויות מתמחות)
  • צבע מאכל באבקה (שימו לב!!!לא נוזל ) ירוק אדום זהב צהוב
  • מעט קורנפלור

אופן ההכנה

  1. מרככים מעט את המרציפן ע"י לישה מתמדת (אם נדבק מוסיפים מעט קורנפלור).
  2. לוקחים חתיכה בהתאם לגודל הירקות/פירות שברצונכם להכין.
  3. מוסיפים מעט אבקת צבע מאכל ומעבדים היטב עד ליצירת הצבע הרצוי.
  4. היו יצירתיים וצרו עלים ,גבעולים, פירות וירקות.
  5. שימו תמונה עם פירות וירקות על שולחן העבודה זה עוזר!!!
  6. ליצירת שושנים ומיני פרחים משתמשים בתבניות לפטיפורים מסיליקון דוחסים פנימה את המרציפן לכמה שניות ומשחררים, מניחים סוכרייה כסופה מעל ומעבירים לעטרות מנייר .
 ל-60 בונבונים
  • 330 גר' שימורי אננס מסונן
  • 2 פרוסות אננס יבש
  • 100 גר' סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 250 גר' קוקוס
  • 1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים

לציפוי

  • 200 גר' פונדט (מוכן)
  • 2 כפות מים לדילול
  • צבעי מאכל ג'ל לפי בחירה
  • עטרות מנייר מס' 2

אופן ההכנה
1. מכניסים לקערה את האננס המסונן והיבש מוסיפים את שני סוגי הסוכר וממסים במיקרוגל כ-5 דקות, מערבבים היטב ומחזירים  למיקרוגל לעוד 5          דקות בודקים כל הזמן למנוע חריכה מצננים היטב.
2. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים קוקוס ואגוזים ומערבבים עד שהחומרים מתמזגים. צרים עיגולים מהתערובת, מעבירים למקרר                      להתייצבות כשעה.
3. ממסים את הפונדט בבן מרי(סיר עם מים מבעבעים ומעל קערה), מוסיפים 2 כפות מים עד לקבלת דלילות רצויה.
מנמיכים להבה, טובלים את כדורי הקוקוס בפונדט ומניחים לייבוש על רשת.
4. ניתן להוסיף צבע מאכל עפ"י רצונכם ולטבול את כדורי הקוקוס ולזלף מעל פונדט(כמו בתמונה). מסדרים בקופסא מספר שכבות ומקפיאים                    במקרר עד חודש.

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן