פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

אורז מוקפץ עם פרגיות

אורז מוקפץ עם פרגיות

אורז מוקפץ עם פרגיות

אורז מוקפץ עם פרגיות וירקות מתכון נפלא משביע וכל כך טעים באפס מאמץ. אם נשאר לכם אורז פשוט עם מלח פלפל זה מתאים למתכון הנפלא הזה. המנה מתובלת בסגנון סיני מתחילים עם טיגון הפרגיות מתבלים במלח פלפל סויה ומירין או חומץ אורז. מוציאים ומוסיפים למחבת החמה בצלים שום ג'ינג'ר וצ'ילי מטגנים שתי דקות ומוסיפים את הירקות לעוד שתי דקות תמיד בלהבה גבוהה. מוסיפים אורז מערבבים מוסיפים את הפרגיות מתבלים מוסיפים כוסברה והמנה מוכנה.

אורז מוקפץ

מצרכים

  • 5 פרגיות חתוכות לקוביות
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 כפות רוטב סויה
  • כף חומץ אורז
  • כפית סוכר חום
  • בצל סגול חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום קצוץ
  • ג'ינג'ר חתוך לפרוסות
  • 1/2 פלפל צ'ילי חתוך לפרוסות
  • גמבה אדומה חתוכה לקוביות
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • כוס וחצי אורז לבן מבושל
  • חופן כוסברה

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האורז:שוטפים ומסננים את האורז. מרתיחים בסיר 2 וחצי כוסות מים רבע כפית מלח וכף שמן. מוסיפים כוס וחצי אורז ומבשלים כ-20 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים ומצננים.
  2. חותכים את הפרגיות לחתיכות קטנות של 2 ס”מ. פורסים דק את הבצל. קוצצים את השום, הג’ינג’ר והצ’ילי. חותכים את הפלפל האדום והקישואים לקוביות. קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה.
  3. מחממים היטב 2 כפות שמן בסיר רחב או ווק ומטגנים את הפרגיות עד שהן משנות את צבען. מוסיפים מלח ופלפל, כף סויה ומירין, מערבבים בכף עץ וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים נספגים או מתאדים. מעבירים לצלחת.
  4. מחממים היטב 3 כפות שמן באותה המחבת ומטגנים קצרות את הבצלים, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי. מוסיפים את הפלפלים והקישואים ומטגנים יחד על להבה גבוהה עוד 2 דקות. מתבלים במלח ופלפל.
  5. מוסיפים את האורז, מערבבים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב כ-4 דקות נוספות.
  6. מחזירים את הפרגיות ומערבבים. מוסיפים עוד 2 כפות סויה.
  7. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
  8. מפזרים מעל את הבצל הירוק ומגישים.

 

מתכון עם מעט שינויים מכאן

מתכונים למוקפצים

 

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן