בצק פריך במליות שונות עם ריבה אגוזי מלך ופרג שכולם אוהבים.
מצרכים
- 1/2 קילו קמח רגיל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה/מחמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- גרידת לימון מלימון שלם או תפוז
- קורט מלח
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 ביצה בגודל L
- קצת פחות מ-1/4 כוס מים קרים
אופן ההכנה
- להכניס למעבד מזון חמאה או מחמאה, להוסיף אבקת סוכר ואת חומרי הטעם.
- לאחר ריכוך החמאה והסוכר ,להוסיף כוס קמח וביצה עד לאיחוד החומרים. להוסיף אבקת אפייה ואת יתרת הקמח. לסיום מעט מים כדי לאחד את הפירורים לבצק.
- לעבוד מהר בהכנת הבצק ,לא לעבד יותר מידי מרגע הוספת הקמח.
- להעביר למקרר לחצי שעה, ליצירת אוזני המן לעבוד עם בצק קר.
- לערבב את חומרי המלית לתערובת אחידה.
- לפני הקיפול לעבור עם אצבע טבולה במים סביב השוליים. להדק היטב לסגור עד הסוף , לא להשאיר פתח מלמעלה.
- חשוב!!!!לפני האפייה לקרר במקפיא כ-10 דקות לאפות ב-160 מעלות כ-15-20 דקות.
- אפשר להוסיף לבצק שוקולד צ'יפס קטנים לניקוד הבצק לפני המילוי.
למלית מס' 1
- 2 כפות ריבת תות
- 3/4 כוס אגוזי מלך טחונים גס
- 2 כפות שומשום
- 2 כפות דבש
אופן ההכנה
- מערבבים את חומרי המלית ומניחים במקרר לחצי שעה.
למלית פרג מס' 2
- 40 גרם חמאה
- 60 גרם סוכר
- כפית תמצית וניל
- 1/3 כוס דבש
- גרידה מלימון אחד
- 300 גרם פרג טחון טרי
- כוס אבקת שקדים
- 3/4 כוס חלב
- 2 כפות ריבה איכותית
אופן הכנת מלית פרג
- במחבת עמוקה ממסים חמאה, סוכר, תמצית וניל, דבש, וגרידת לימון עד לקבלת נוזל אחיד
- מוסיפים למחבת את הפרג ואת אבקת השקדים, מיד לאחר מכן מוסיפים את החלב ומערבבים את
לספיגת החלב. המלית אמורה לצאת רכה, אם יש צורך מוסיפים כמה כפות חלב. מוסיפים ריבה ומערבבים. המלית תהיה מעט מתוקה, אך מתיקותה תתעדן לאחר האפייה. - מצננים את המלית בטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות, עדיף ללילה.
Post Views: 5,077