

את הסופגניות הכנתי עם שמרים טריים בתוספת משפר אפייה הם מגיעים במארז משולב והתוצאות באפייה כמו בקונדיטוריה. הסופגניות יצאו אווריריות תפוחות ורכות. עם המליות השתוללתי מעט את חלקן מילאתי במלבי מוכן של גד וקרם פטיסייר עם אבקת סוכר. תרגישו חופשי למלא במה שאתם ממש אוהבים בצק מטוגן סופג הכל!!
מתכון מנצח לסופגניות אפויות/מטוגנות
מצרכים ל-20 סופגניות קטנות/בינוניות
- 500 גר' קמח רגיל ( 3-1/2 כוסות קמח)
- 25 גר' שמרים טריים (1/2 שקית שמרית)/1 כף שמרים יבשים
- 25 גר' משפר אפיה (1/2 שקית)
- 50 גר' סוכר (1/4 כוס)
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 ביצה (גודל L )
- 80 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)
- 25 גר' חמאה מומסת למריחה (לפני האפייה)
- כפית ברנדי/ערק
אופן ההכנה לאפייה:
- בקערת המערבל עם וו לישה מערבבים את כל החומרים פרט לחמאה וחלב במהירות איטית כ-3 דקות. מוסיפים את החמאה והחלב בהדרגה ומערבלים כ-8 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד ורך. משמנים עם מעט שמן קנולה קערה מעבירים את הבצק והופכים את הבצק שיכוסה בכל צדדיו מכסים את הקערה עם ניילון ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1.5 ס"מ (הבצק רך אפשר לרדד ביד) קורצים עיגולים. מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות.
- מורחים חמאה מעל לסופגניות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
להכנת סופגניות מטוגנות:
- גוזרים ריבועים מנייר אפייה כדי להניח את הסופגניות מעל ולשמור על הצורה לאחר ההתפחה. מרימים בעדינות את הכדורי בצק עם הנייר ומחליקים לתוך השמן החם. מסירים את הנייר בעדינות וממשיכים לטגן.
- מחממים ליטר שמן בסיר רחב ועמוק (השמן חם כאשר מכניסים לשמן ידית של כף מעץ ומופיעות בועיות מסביב לכף, אך השמן לא מבעבע מעבירים 3-4 כדורי בצק לשמן ומטגנים כ-3 דקות מכל צד מוציאים את הסופגניות לנייר סופג, מזריקים לתוכו את המלית.
מליות
- קרם פטיסייר מוכן של גד
- מלבי מוכן של גד
- סוכריות צבעוניות ממולאות שוקולד
- ריבת תות
- מלית פיסטוק מכאן
- אבקת סוכר
גנאש שוקולד
- 100 גר' שוקולד מריר
- 100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן ההכנה
- שוברים את השוקולד לתוך קערית, מחממים את השמנת עד שנוצרות בועיות קטנות מכבים את האש מוסיפים את השוקולד לשמנת ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
סופגניות אפויות
Post Views: 4,994



4 תגובות
היי, איך יוצא כאשר מכינים ב"סיר טיגון ללא שמן" דומה לאפוי או דומה למטוגן?
היי אלי
לא ניסיתי, לדעתי יותר דומה לאפוי. כדאי לשאול אנשים שמשתמשים במכשיר
שבוע טוב
היי האם יש הבדל בטעם בין סופגניה מטוגנת לאפויה? מה מומלץ? שמעתי שאפויה דומה יותר ללחמניה בטעם ולכן מעדיפים מטוגנת…האומנם? לא ניסיתי עדיין ולכן השאלה.
היי מיכל בוקר טוב
אין תחליף לבצק שמרים מטוגן צריך להגיד את האמת. האפויה אכן דומה ללחמניה מעט משודרגת ואני מסתפקת באחת אפויה כי עם הגיל המטוגן נורא מעיק.