מצרכים ל-6 מנות
למלית:
- 400 גר' בשר בקר טחון
- 1 כוס אורז עגול שטוף
- 1 כפית מלח
- 2 שיני שום
- חופן כוסברה
- מעט נענע
- 1/4 כפית ראס אל חנות
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 1 בצל קצוץ
לרוטב:
- 2 גמבה אדומה
- 2 גמבה צהובה
- 2 גמבה ירוק בהיר
- 2 גזרים חתוכים לפרוסות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 קופסת עגבניות מרוסקות (mutti)/ עגבנות טריות
- 2 כוסות מים
- 1/4 כוס שמן קנולה/זית
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים את חומרי המלית ומניחים בצד, עד להכנת הרוטב.
- בסיר רחב מחממים את השמן, מוסיפים פרוסות גזר ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים קופסת עגבניות ,פפריקה, מלח, סוכר ופלפל שחור. מערבבים מוסיפים כוס מים, מבשלים כ-10 דקות.
- חותכים את ראשי הפלפלים ושומרים.
- מנקים את הפלפלים מגרעינים ,וממלאים בתערובת האורז והבשר.
- מניחים בסיר ושמים כף מהרוטב בכל פלפל. מכסים את הפלפלים עם ראשי הפלפלים.
- מבשלים כ-15 דקות עד לרתיחה מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה עד שהרוטב מצטמצם.
**אפשר להוסיף פלפל חריף, גזר, חצילים
Post Views: 2,873
