מצרכים ל-2 מנות
1 חציל בלאדי יפה מבריק וקל, קלוי על אש גלויה או גריל
2 כפות שמן זית
½ כפית מלח
מיץ מחצי לימון
תוספות לסביח
1 עגבנייה קצוצה דק
1 מלפפון קצוץ דק
פטרוזיליה קצוצה דק/כוסברה
1-2 מלפפונים כבושים במלח
4 כפות טחינה גולמית מדוללת במשקה סודה קרה מאד,2 כפות מיץ לימון ומלח
אריסה מדולל במעט מים
לימון כבוש לפי טעמכם
עמבה(אני וויתרתי)
2 ביצים L
מלח ופלפל לפי הצורך
1-2 כפות שמן זית
להגשה:
2-3 פיתות
אופן ההכנה
1. מדליקים גריל בתנור על החום הגבוה ביותר.
2. מחוררים את החציל מניחים בתבנית עם נייר אפיה וקולים מתחת לגריל לוהט בתנור עד ריכוך מלא או כיריים באש גלויה.
מוציאים את בשר החציל למסננת קוצצים דק, מתבלים בלימון, מלח, שמן זית.
2.מרתיחים מים בסיר קטן, מניחים בעדינות את הביצים בסיר ל-5 דקות בדיוק, מסננים ומקלפים תחת מים קרים כשהביצים עדיין חמות. חותכים כל ביצה לשישיות.
3. קוצצים את כל הירקות לקוביות.
4. מכינים טחינה-מוסיפים מיץ לימון, מלח ומי סודה עד למרקם נוזלי.
5. על צלחת הגשה רחבה מניחים שכבה של טחינה מעל את החציל. מעל מפזרים ירקות קצוצים, פלפל שחור, שמן זית ופטרוזיליה. מזלפים עוד טחינה מעל.
מגישים עם פיתות טריות וחמות
.