קוביות בצק פריך ממולאות בקוקוס וריבה נוסטלגיות. הריחות מזכירים לי שבילדותי בכל יום שישי
בצהרים הייתי לוקחת את אחי בן ה-10 לקולנוע, הוא התרגש בכל פעם מחדש. אני חיכיתי כל השבוע לטעום את
העוגה הוורודה עם קוקוס וריבה. בחוץ עמד איש מבוגר עם שפם עגלה מעץ וגלגלים ענקיים עם עוגות אישיות לרוקן
את מרכולתו, זה קרה מאוד מהר. העגלה הייתה מלאה בעוגות נהדרות עם בצק עלים וקרם פטיסייר משגע, קוביות
טורט בקוקוס ורוד במילוי ריבה. ניסיתי לשחזר את הטעמים הנפלאים מהבית יצא מעולה. במלית ערבבתי קוקוס עם
ריבה וקרם קוקוס ומרחתי בין שכבות בצק פריך נמס בפה פרווה עם נטורינה המהווה תחליף בריא למוצרי המרגרינה הרגילה. הריח והטעם נפלא!!!

מצרכים לתבנית מרובעת 24×24
בצק
200 גרם מחמאה (נטורינה)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
3- 1/2כוסות (500 גרם) קמח כוסמין לבן או קמח רגיל
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
2 חלמונים בגודל L
1/2כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס
מילוי
200 גרם קוקוס
120 מ"ל קרם קוקוס
3 כפות גדושות ריבת תות
אופן הכנה
1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
2. מחממים במיקרו את המחמאה עד שהיא חצי נמסה. מניחים בקערת המיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים למחמאה קמח, אבקת אפיה, חלמונים, קרם קוקוס וסוכר.
3. מעבדים כ-3 דקות בלישה הכי קצרה שאפשר, רק לאיחוד ולא יותר.
4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בגודל התבנית.
5. מעבירים למקרר ל-20 דקות, להתייצבות.
6. מערבבים את הקוקוס, קרם קוקוס וריבה למחית אחידה ורכה.
7. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים מלבן בצק אחד מעליו. מורחים את המלבן במלית קוקוס(2 כפות) מיישרים עם כף או פלטה. מכסים במלבן השני. מורחים שוב ומכסים במלבן הבצק השלישי.
8. את החלק האחרון של הבצק חותכים לרצועות ומניחים מעל.
9. אופים 45 דקות להזהבה. אם הבצק משחים מהר מדי, מכסים בנייר כסף באופן רופף וממשיכים לאפות. מצננים לגמרי ורק אז מחלצים מהתבנית.
10. ממסים כף ריבה עם שתי כפות מים רותחים מערבבים ומורחים מעל לרצועות הבצק.
רעיונות למילוי
*ממרח תמרים מכאן
*ממרח שוקולד ואגוזים
*פרג מכאן


