ור
צדפות במילוי פרג וריבת תות. מאפה מבצק עלים מצונן מושלם שאתם חייבים להכין. את מלית הפרג אני מכינה מראש ומקפיאה. רצוי לקנות פרג שלם טחון במקום, הטעם אחר לגמרי מזה שמוכרים בשקיות סגורות. אפשר כמובן למלא בתפוחים/ממרח שוקולד או כל מלית אחרת שאתם אוהבים.
מצרכים ל-10 מאפים
- חבילת בצק מצונן של שמרית
- למלית פרג:
- 200 גרם פרג טחון טרי
- 3/4 כוס חלב (180 מ"ל)/חלב קוקוס
- כוס סוכר (200 גרם)
- 3 כפות דבש (60 גרם)
- 100 גרם חמאה/נטורינה
- כוס שקדים פרוסים מולבנים (100 גרם)
- כוס אגוזי מלך קצוצים גס(100 גרם)
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 כפות ריבת תות
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 כפיות סוכר לפיזור על המאפים
מכינים מלית פרג:
-
- מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה. מוסיפים פרג טחון, תמצית וניל, קליפת לימון ותפוז ומערבבים היטב.
- מסירים מהאש מוסיפים, שקדים ואגוזי מלך. שומרים במקרר עד השימוש.
אופן הכנת המאפה
- מוציאים בצק עלים מצונן מהמקרר. מרדדים מעט, מחלקים ל-9 ריבועים שווים בגודל 10×10 מהשארית מכינים מאפים קטנים.
- חורצים פסים דקיקים עם סכין על חצי ריבוע מקפלים לחצי מניחים כפית ריבה מעל כפית פרג וסוגרים למשולש( סרטון באינסטגרם). הופכים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. מורחים מעט חמאה וסוכר מעבירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.
**בשיתוף שמרית אפייה ביתית
Post Views: 3,387

