עוגיות מרוקאיות מקמח כוסמין

אלחילוואת די מכינה-כך קראו להן בבית הורי ז"ל. אימי הכינה את העוגיות האלה כל הזמן ,אין מצב שקופסת העוגיות ריקה. כשהכינה קציצות במטחנת הבשר שטפה אותה היטב, החליפה את העיגול המחורר, השחילה את פס המתכת(קונים בשווקים) וכך הכינה את העוגיות המעולות. היום ניתן לקנות מפלסטיק קשיח להכנת העוגיות, בחנויות מתמחות ובשווקים. אפשר כמובן לעצב בידיים או להעביר לשקית זילוף עם צנתר כמו שעשיתי כאן.

עוגיות מרוקאיות מקמח כוסמין
מצרכים ל-60 עוגיות תלוי באורך
- כוס+4 כפות קמח כוסמין מלא (180 גרם)
- 1 שקיות אבקת אפייה (10 גרם)
- כוס+4 כפות קמח לבן (180 גרם)
- 1/2 חב' מחמאה (נטורינה) מומסת, פושרת (100 גרם)
- 1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)
- 1 שקית סוכר וניל (10גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי(120 מ"ל)
- 1/4 כוס שומשום
- 1/4 כוס קוקוס
אופן ההכנה
- מחממים תנור -180 מעלות
- שמים את כל החומרים בקערה גדולה אפשר במיקסר, ולשים בידיים במשך דקה בלבד, רק עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בצד ל-15 דקות.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף חזקה עם צנתר עפ"י בחירתכם ומזלפים אצבעות באורך 7 ס"מ. אפשר כמובן לחתוך רצועות עם סכין.
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים קלים.
- אופים עד להזהבה, כ-20 דקות. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
Post Views: 8,353

4 תגובות
נראה מדהים! מתכון מצויין
תודה,מחכה שתבוא לטעום
אפשר להשתמש רק בכוסמין
ולהחליף נטורינה בשמן?
היי חן
אפשר להשתמש רק בכוסמין,את הנטורינה רצוי להשאיר או להחליף בחמאה. השימוש בשמן בלבד ישנה את המרקם של העוגיות.