לבבות מרציפן וריבת תות
עוגיות מבצק פריך במילוי מרציפן וריבת תות זה מיזם חברתי לפני כשנתיים של רולדין בשיתוף עמותת "רוח נשית" לקידום וחיזוק העצמה נשית בהשראת דמותה של אסתר המלכה. במסגרת המיזם, נמכרו בכל סניפי רולדין מארזי "לבבות אסתר" כאשר עבור כל מארז הועברה תרומה מרולדין לעמותת רוח נשית. כשראיתי את העוגייה ברשת לא יכולתי להתעלם מיופייה. להכנת המתכון הכנתי את בסיס העוגייה מבצק פריך מצונן של שמרית אפיתי כ-10 דקות. זילפתי את המרציפן סביב והחזרתי לאפייה של 10 דקות נוספות. בסיום הוספתי ריבת תות הכי פשוטה וטעם משגע.
לבבות מרציפן וריבת תות
מצרכים:
- בצק פריך מצונן של שמרית
לזילוף
- 200 גרם מרציפן
- 2 חלמון ביצה בגודל L
- 100 גרם ריבת תות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוציאים מן המקרר בצק פריך מצונן מרדדים מעט וקורצים לבבות או עיגולים. מסדרים על תבנית תנור עם נייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש אופים 10 דקות(לא מכבים את התנור). מוציאים ומצננים כ-5 דקות.
- מערבבים את המרציפן וחלבון הביצה במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מכניסים לשקית זילוף עם צנתר כוכב.
- מזלפים את המרציפן סביב מסגרת העוגייה ומכניסים ל-10 דקות נוספות עד להזהבה.
- מעבירים את הריבה לשקית זילוף או שקית לסנדוויצ'ים. מחממים בתוך כוס עם מים חמים ומזלפים בתוך הלבבות.
**בשיתוף שמרית אפייה ביתית
Post Views: 3,982

