
כמה אנחנו אוהבים את העוגיות האלה, של רשת מתוקה: בצק דקיק, מזכיר במרקם
בצק עלים, מילוי עשיר ומתוק של ריבה ואגוזים, ומלמעלה מעטה פציח של סוכר וקינמון.
ההכנה פשוטה – התוצאה מופלאה.
מצרכים
לבצק:
- 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
- 250 גרם גבינה לבנה 9% (או פחות)
- 375 גרם קמח (2.5 כוסות ועוד 2 כפות)
למילוי:
- 250 גרם ריבה חמצמצה (פובידל, פירות יער או תותים)השתמשתי בריבת תות
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
- 100 צימוקים כהים
לקישוט:
- 1 ביצה טרופה
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: מערבבים מעט את החמאה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבלים ביחד כשתי דקות, עד שמתקבלת תערובת שמזכירה במרקם קוטג'.
- מוסיפים את הקמח תוך ערבול במהירות נמוכה, עד שהוא נטמע לגמרי. מוציאים את הבצק למשטח העבודה ומעצבים אותו לצורת ריבוע שטוח. עוטפים בניילון נצמד חובה ומעבירים למקרר ללילה (או לפחות ל-4 שעות).
- ביום שאחרי, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לנחש. מקמחים את משטח העבודה ופותחים כל אחד מהנחשים לעלה דק דק (2-3 מ"מ) באורך קצת פחות מהתבנית הביתית וברוחב 20 ס"מ. מחלקים את 20 הס"מ לשניים כך שמכל "פתיחה" ייצאו לנו שתי אצבעות ארוכות.
- מורחים כל חלק בשתי כפות גדושות של ריבה, זורים אגוזים וצימוקים ומגלגלים.
- מניחים את האצבעות בתבנית עם נייר אפייה כשהפתח כלפי מטה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים סוכר וקינמון. חותכים חריצים עמוקים בבצק -אחרי האפייה החריצים האלה יאפשרו לנו לשבור את האצבעות לעוגיות.
- אופים ב-170 מעלות כ-25 דקות, עד שמתקבל צבע חום זהוב, לא בהיר מדי. מניחים להצטנן ושוברים לעוגיות.
* טיפ: אפשר לוותר על הביצה ולהדביק את תערובת הסוכר לאצבעות בעזרת מים.
המתכון של רשת מתוקה בקישור-http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavors-restaurant-recipes/Recipe-3d50c9e1c683041006.htm
Post Views: 2,989
