ריבת תפוזונים
קליפתו רכה ובשל המרירות שלו הוא משמש בעיקר להכנת ריבות, רטבים וממתקים.
ריבת תפוזונים
מצרכים
- 1 ק"ג תפוז סיני
- 750 גר' סוכר
- 2/3 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
- 1 מקל וניל
אופן ההכנה
- שוטפים את התפוזים ומסננים מניחים בקערה. מוסיפים מים רותחים ומשהים כ-10 דקות מסננים.
- מכניסים לסיר את המים, סוכר, מיץ לימון ומקל וניל מביאים לרתיחה מבשלים כ-5 דקות.
- מוסיפים את התפוזים מבשלים עוד כ-5 דקות על להבה גבוהה מנמיכים ומבשלים כחצי שעה.
- מסירים מהאש, התפוזים ממשיכים לספוג את הנוזלים מצננים היטב.
- מעבירים את הריבה לצנצנת אטומה ושומרים במקרר עד לשימוש.
Post Views: 2,023