פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

קוסקוס בתוספת ריבת דלעת/דלורית

קוסקוס בתוספת ריבת דלעת/דלורית

את המנה המסורתית שהכי מייחדת את העדה המרוקאית הכנתי עד לא מזמן משקית, להוסיף מים חמים ולערבב. בכל פעם שרציתי להכין משהו עצר אותי. אימי עליה השלום הייתה מכינה פעם בשבוע ,וכל האחים היו מגיעים לאכול. בכל פעם ששאלתי את אימי איך מכינים היא התחמקה, כמו בכל המתכונים ואני מבינה את רצונה לאחד את כולנו בשולחן אחד, אז לא לחצתי היה כל כך כייף לפגוש את כולם עם הילדים אחחח געגועים. התוספת שאימי נהגה להכין זה ריבת דלעת עם שקדים.
קוסקוס אני הכי אוהבת עם סלט עגבניות שום ופלפל חריף קלוי. הילדים בכל פעם שאלו "אימא למה את לא מכינה קוסקוס אמיתי? קטן עלייך!!" ואני מתרצת בכל מיני תירוצים שונים עד שאלדר הבן האמצעי קנה לי מתנה סיר לקוסקוס ניסיתי בכל הכוח כל מיני מתכונים מהרשת וזה לא היה קרוב לטעם ולמרקם שחיפשתי עד שנכנסתי לבלוג של "יהודית הלוחשת לאוכל" עם הסבר מדויק ניסיתי ולא התאכזבתי וכמו כל המתכונים המצוינים שלה והכי קרובים לסגנון שאני מבשלת יצא מעולה!!

קוסקוס בתוספת ריבת דלעת/דלורית

מרק ירקות לקוסקוס

מצרכים:

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 גבעולי סלרי
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
  • 1/2 קילו דלעת חתוכה לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 כוס חומוס שבושל מראש / מקופסה
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • 1/4 כרוב חתוך לרצועות
  • 1 עגבנייה גדולה חתוכה לרבעים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
  • כפית כורכום
  • כף מלח
  • כפית פלפל לבן
  • כף מרק עוף לא חובה אם מוסיפים עוף
  • 5 כרעיים (לפי מספר הסועדים)

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול מטגנים בצל עם שתי כפות שמן עד להזהבה מוסיפים את הסלרי מתבלים בכורכום וממשיכים בערבוב. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים עוד כ-5 דקות.
  2. מוסיפים מים עד כיסוי הירקות מוסיפים את חלקי העוף וגרגרי החומוס מביאים לרתיחה מתבלים בפלפל לבן, מרק עוף ומלח מבשלים כ-40 דקות על להבה בינונית.

ריבת דלעת:

  • 1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
  • כף שמן קנולה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כוסות סוכר (חד פעמית לשתייה קרה)
  • 1 כפית קינמון
  • 50 גר' שקדים מולבנים/שלמים קלויים במחבת יבשה

אופן ההכנה

  1. מניחים את כל המצרכים בסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך ערבוב.
  2. קולים את השקדים ומוסיפים לסיר.
  3. מבשלים עד לאידוי הנוזלים והתרככות הדלעת.

 

חומרים לגרגירי הקוסקוס: (בקישור למטה יש הסברים ותמונות)

  • 1 ק"ג סולת
  • 1 כוס מים
  • 4 כפות שמן + חצי כוס שמן
  • כף שטוחה מלח

כלים דרושים:

  • 2 קערות גדולות
  • מסננת לקוסקוס
  • סיר אידוי לקוסקוס

אופן ההכנה:

  1. לשים על הגז את סיר האידוי עם מים ולהרתיח.
  2. לשים בקערה רחבה חצי מכמות הסולת ושתי כפות שמן.
  3. ביד אחת לשפוך מים בזרם איטי וביד השנייה לערבב בתנועות סיבוביות כל הזמן. מתחילים להיווצר גרגירים יותר גדולים. ממשיכים כך עם רבע כוס מים בערך וכל הזמן לערבב – לוקח בערך 2 דקות.
  4. להעביר דרך המסננת לתוך הקערה השנייה( עדיף קערה בקוטר טיפה יותר גדול מהמסננת כדי שיהיה נוח להניח אותה בפנים ולסנן). לעשות את אותו תהליך עם החצי השני.
  5. לשים את הגרגירים שנוצרו על החלק העליון של סיר הקוסקוס. (חובה להקפיד שהמים בסיר האידוי ירתחו ויבעבעו לפני ששמים את הסולת)
  6. בעזרת כף ליצור גומות בגרגירים על מנת שהאדים יוכלו להגיע אליהם. לכסות במגבת מטבח ולאדות שעה.
  7. אחרי שעה של אידוי – להעביר את הגרגירים לתוך קערה ולשפוך עליהם מיד 1/2 כוס שמן, כף מלח ו- 3 כוסות מים מהברז.
    לערבב היטב עם מזלג ולהשאיר להתפחה של חצי שעה – עד שהגרגירים יבשים ותפוחים. מידי פעם לערבב עם מזלג.
  8. אחרי שהגרגירים ספחו את כל המים והם יבשים דיים, חוזרים שוב על תהליך האידוי למשך חצי שעה. הפעם אין צורך לכסות במגבת. טועמים את הגרגירים כדי לוודא שהם אכן מוכנים ושופכים לקערה נקייה.
  9. לתת להם להתקרר מעט ואז להעביר שוב במסננת וזהו!!!

 

 

 

****המתכון של הקוסקוס ככתבו וכלשונו מהבלוג של יהודית-"הלוחשת לאוכל" כפי שהוזכר בתחילת הפוסט כאן

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן