פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

פסטלים תפוחי אדמה במילוי בשר

פסטלים תפוחי אדמה במילוי בשר
מאז שאני זוכרת את עצמי בכל יום שישי בצהריים אכלנו פסטלים עם מטבוחה המתכון כאן, זה אוכל שמתאים לשישי בצהריים מהמחבת ישירות ללחמנייה עם מריחה של מטבוחה האמינו לי זה הסנדוויץ הכי טעים בעולם. אצל חמותי אכלו תבשיל גרגרי חומוס.
 את הפסטלים אני מכינה פעם בשבועיים לנכדים כי הגדולים  בדיאטה ואי אפשר בלי לטגן, כי ככה הכי טעים. ניסיתי לאפות זה לא דומה.
אתם יכולים להכין אותן עם תערובת קציצות מתובלות כמו שאתם מכינים לקציצות. הפעם נשארה לי תערובת של קציצות שבישלתי עם קישואים אז החלטתי להכין את הפסטלים.

פסטלים תפוחי אדמה במילוי בשר

מצרכים ל-20 פסטלים בגודל בינוני

למלית בשר:

  • 400 בשר בקר טחון
  • 1 בצל בינוני
  • חופן כוסברה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית ראס אל חנות
  • 1/2 כפית צ'ילי חריף טחון
  • 1 כף שמן קנולה

למעטפת:

  • 5 תפוחי אדמה קליפה אדומה מבושלים עד לריכוך
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות קמח
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1/4 כפית כורכום
  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כפית מרק עוף
  • 1 ביצה בגודל L

לטיגון:

  • פירורי לחם/קמח מצה
  • 2 ביצים
  • 1/4 כפית מלח
  •  שמן לטיגון (חצי גובה)

אופן ההכנה

  1. למעטפת: מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך מצננים היטב (זה חשוב)!!!
  2. מועכים לפירה מוסיפים תבלינים, ביצה וקמח, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. לוקחים חופן מהתערובת ועושים כדור בגודל בינוני עפ"י בחירתכם, אני עשיתי בגודל פינג פונג, מניחים בצד.(מרטיבים את הידיים אם נדבק).

המלית:

  1. קוצצים כוסברה ובצל ומערבבים את כל חומרי המלית.
  2. מחממים מחבת עם מעט שמן ומוסיפים את התערובת ,מערבבים כל הזמן עד שהתערובת משנה את צבעה לכהה. מצננים היטב.

להכנת הפסטלים:

  1. לוקחים את הכדורים שהכנו משטחים על כף היד וממלאים כף תערובת בשר סוגרים היטב שהבשר לא יציץ אם חסר מוסיפים מעט פירה כדי לסגירה. מועכים מעט.

לטיגון:

  1. מכינים שתי צלחות אחת עם ביצים מעט מלח ,ובצלחת השנייה פירורי לחם ,טובלים את הפסטל בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם ומטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה. מניחים על נייר סופג ומגישים.
להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן