180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
3 ביצים L400 מ"ל
(2 מיכלים) שמנת חמוצה 300 גרם
(כוס וחצי) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
80 גרם (1/3 כוס) קקאו איכותי
200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח לבן
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
100 גרם שוקולד צ'יפס
לציפוי שוקולד:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר קצוץ
לקישוט קצפת:
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
שוקולד מגורר לקישוט
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170מעלות.
2. בקערה גדולה מניחים יחד שמן, ביצים, שמנת חמוצה, סוכר, מלח ווניל וטורפים היטב לתערובת אחידה
בעזרת מטרפה. מוסיפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
3. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ'יפס.
4. אופים את העוגה במשך 35-45 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים.
5. מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
6. ציפוי שוקולד: בסיר קטן מניחים שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד
הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
7. מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.
8. מצננים את העוגה לחלוטין במקרר, ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.
9. מקשטים: מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
10. מזליפים על העוגה עיגולים צפופים ומגררים מעל או באמצע שוקולד מריר (כדי ליצור תלתלי שוקולד, משתמשים בקולפן ירקות או חותכים בסכין חדה).
11. מגישים בטמפרטורת החדר.
***המתכון ככתבו וכלשונו בקישור-http://www.oogio.net/easy_chocolate_and_cream_cak