מאפה אישי מבצק עלים במילוי קרם פיסטוק ותפוחים
שילוב מוצלח במיוחד קרם פיסטוק עם תפוחים מקורמלים ,מאפה חגיגי וטעים בקלות. מוציאים בצק עלים של שמרית מן המקרר פורסים, קורצים ,מכינים מלית, ממלאים ואופים. אפשר להוסיף אגסים במקום תפוחים את הקרם פיסטוק בקרם שקדים.
מאפה אישי מבצק עלים במילוי קרם פיסטוק ותפוחים
מצרכים ל-6 מאפים
- 1 חבילת בצק עלים מצונן של שמרית
מצרכים לקרם הפיסטוק :
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כף קמח לבן
- 100 גרם פיסטוק טבעי
- 50 גרם חמאה רכה ל
- 1ביצה בגודל L
- גרידת לימון
- 3 תפוחים חצויים וחתוכים לפרוסות
- 2 כפות סוכר חום
- 1 סוכר וניל
- 1/4 כפית קינמון
- 1 כפית חמאה
לקישוט:
- 2 כפות מחית פיסטוק(בחנויות מתמחות)
- חופן פיסטוק טחון דק
אופן הכנת קרם פיסטוק:
1. מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון לקרם חלק, שומרים במקרר.
אופן הכנת תפוחים מקורמלים :
1 .במחבת ממסים חמאה וסוכר חום.
2 .מכניסים חצאי תפוחים, סוכר וניל וקינמון, מקרמלים את התפוחים כ- 5 דקות.
להכנת המאפה:
1. מוציאים בצק עלים מן המקרר, פורסים וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. בעיגול אחד קורצים עוד עיגול קטן יותר משאירים כ-1 סנטימטר. מניחים עיגול אחד על השני ומהדקים סביב עם מזלג. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות אופים כ-10 דקות.(לא לכבות את התנור)
2.מוציאים את המאפים, מורחים את מלית הפיסטוק על הבצק האפוי, מניחים חצאי תפוחים מעל ואופים 20 דקות בחום של 180 מעלות.
3. ממסים מחית פיסטוק ומזלפים מעל. מפזרים מעט פיסטוק טחון ומגישים.



