מאפה מבצק שמרים ממולא תרד זעתר, סחוג, בצל ותבלינים אפשר למלא בגבינת פטה וסומאק
מצרכים
למילוי תרד:
- 2 בצלים בינוניים
- 1 ק"ג תרד בר טרי/עלי תרד רגילים (אם אין ברירה – תרד קפוא שמפשירים ומסננים)
- 300 גרם עלי זעתר (לפי הטעם, אפשר בהחלט גם פחות)
- 4-5 כפות שמן זית
- מיץ מלימון טרי סחוט (או חצי לימון – לפי הטעם)
- 1 פלפל ירוק חריף טחון לסחוג (להוסיף לפי מידת החריפות הרצויה)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 12/ כפית כמון
- 1/2 2 כפיות סומאק טרי (רצוי מאוד שיהיה טרי ואם אין אפשר יבש)
לבצק:
- 3 כוסות מים פושרים (יחס של 1:2 עם השמן)
- 1/2 1 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- כפית סוכר
- כפית שמרים יבשים
- 1 ק"ג קמח לבן
אופן ההכנה:
-
המילוי: קוצצים את הבצל דק, שוטפים ומסננים כדי להוציא את המרירות. קוצצים דק את עלי התרדהמסוננים (חשוב מאוד שלא יישארו מים).
- קוצצים דק (רצוי במעבד מזון) את עלי הזעתר.
-
מערבבים את התרד, הזעתר, הבצל (כולם קצוצים ומסוננים) ביחד עם שמן הזית, הלימון, הסחוגוהתבלינים.
-
בצק: יוצקים את המים עם שמן הזית, המלח, הסוכר והשמרים לקערת מיקסר גדולה, מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח לאט-לאט עד לקבלת בצק איכותי.
-
מחלקים את הבצק ל-6-7 (כדורים בגודל של תפוז גדול), מכסים במגבת ומחכים כ-15-20 דקות שהבצקתופח.
-
מרדדים כל כדור בצק לגודל של פיצה משפחתית, חותכים כל כדור ל-8-9 עיגולים קטנים ובכל עיגול מסדרים כף ממלית התרד במרכז וסוגרים בצורת משולש.
-
מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מורחים כל משולש במעט שמן זית. מכניסים לתנור למשך 15-20דקות (תלוי בתנור – שימו לב שהפטאייר לא נשרף) ומגישים.
Post Views: 3,086

