פרסומת
חיפוש מתכונים
הרשמו לעדכונים במייל
האינסטגרם שלי
הפייסבוק שלי

מאפה בצק עלים ממולא בבשר וצנוברים

מאפה בצק עלים ממולא בבשר וצנוברים

מאפה בצק עלים ממולא בבשר וצנוברים

מאפה בצק עלים מתפצח ממולא בתערובת בשר עסיסית וצנוברים. את המילוי אני מכינה בדיוק כמו שאני מכינה קציצות לתבשילים שלי. אין צורך לבשל/לטגן את הבשר מראש הוא מתבשל מספיק זמן בתנור.

מצרכים לצלוחית עמוקה בקוטר 18 ס"מ

  • 2 חבילות בצק עלים מצונן של שמרית

למילוי בשר

  • חופן כוסברה
  • חופן פטרוזיליה
  • 1בצל
  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • כף שטוחה מלח
  •  1/4כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • כפית שטוחה ראס אל חנות
  • 1/2 כוס צנוברים לא קלויים
  • צלחת עמוקה בקוטר 18 ס"מ

הברשה

  • ביצה

אופן הכנה

  1. מוציאים מן המקרר בצק עלים מצונן של שמרית, מרדדים מעט לישר את הבצק. קורצים עיגול בקוטר 20 מעט יותר גדול מקוטר הצלחת(18 ס"מ).חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.

מכינים את המילוי:

  1. במעבד מזון שמים את הכוסברה, פטרוזיליה ובצל, וטוחנים לתערובת דקה.
  2. מערבבים את הבשר הטחון עם התערובת הטחונה ומוסיפים מלח, פלפל שחור, ראס אל חנות, כורכום לשים היטב ומוסיפים צנוברים.
  3. מרפדים עם עיגול הבצק הראשון קערית בקוטר 18 ס"מ. הבצק צריך למלא את כל הקערה ולהשתפל מהצדדים. מהשארית קורצים פרחים.
  4. שמים את תערובת הבשר בתוך הבצק שבקערית, ודוחסים היטב.
  5. טורפים ביצה ומורחים את שולי הבצק שבקערית. שמים את עיגול הבצק השני מעל הבשר כמו מכסה, וסוגרים את הקצוות בעזרת לחיצה עם האצבעות.
  6. בזהירות, הופכים את המאפה שבקערה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  7. עושים חור בראש המאפה לפתח אדים, בעזרת חותכן קטן או סכין חדה.
  8. בעזרת סכין חדה, מקשטים את פני הבצק בחתכים מעוגלים. נזהרים שלא לחרוץ את הבצק עמוק מדי.
  9. מורחים את המאפה בביצה טרופה מעל מניחים את הפרחים שקרצנו ומורחים שוב בביצה.
  10. מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים בתנור כ-45 דקות, עד שהמאפה משחים.

***רעיון של אהרוני מכאן עם שינויים והתאמות שלי

להדפסת המתכון לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן